Foto: Norges sjømatråd

Vietnamesiske vårruller med peanøttsaus

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

20-25 minutter

Ingredienser

150 g tinte reker

0,25 stk agurk

0,5 stk mango

0,5 stk paprika, rød

0,5 stk gulrot

0,5 stk avokado

0,5 bunt koriander, frisk

0,5 pk rispapir

Peanøttsaus

1,5 cm ingefær, frisk

0,5 fedd hvitløk

0,5 ts chili, rød

70 g peanøttsmør, grov

2 ss vann

1,5 ss hoisinsaus

1,5 ss limesaft

1 ss soyasaus

0,5 ss sukker

0,5 ts sesamolje

1 ss peanøtter

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

20-25 minutter

Ingredienser

300 g tinte reker

0,5 stk agurk

1 stk mango

1 stk paprika, rød

1 stk gulrot

1 stk avokado

1 bunt koriander, frisk

1 pk rispapir

Peanøttsaus

3 cm ingefær, frisk

1 fedd hvitløk

1 ts chili, rød

140 g peanøttsmør, grov

4 ss vann

3 ss hoisinsaus

3 ss limesaft

2 ss soyasaus

1 ss sukker

1 ts sesamolje

2 ss peanøtter

Framgangsmåte

  •  Skrell agurk, fjern kjernene og skjær i strimler.
  •  Skjær mango, paprika, gulrot og avokado i tynne strimler.
  • Skyll koriander og legg på tørkepapir så den får tørke.
  • Legg et ark rispapir i vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg.
  • Ha i litt reker, grønnsaker og koriander, brett inn sidene og rull den stramt sammen.
  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Peanøttsaus

  • Riv ingefær, og finhakk hvitløk og chili.
  • Rør sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra de hele peanøttene
  • Grovhakk peanøttene og dryss over peanøttsausen ved servering. Server vårruller med peanøttsaus ved siden av.