Foto: Norges sjømatråd
Thai-inspirert pasta med reker
2 pers

2 personer

15-20 minutter
Ingredienser
200 g tinte reker
200 g tagliatelle, gjerne fullkorns
1,5 fedd hvitløk, hakket
2,5 cm frisk ingefær, skrelt og revet
0,5 rød chili, hakket
0,5 sitrongress, renset og finhakket
1,5 ss hakket bladpersille
2-3 ss olivenolje
salt
ca. 0,5 dl søt chilisaus
4 pers

4 personer

15-20 minutter
Ingredienser
400 g tinte reker
400 g tagliatelle, gjerne fullkorns
3 fedd hvitløk, hakket
5 cm frisk ingefær, skrelt og revet
1 rød chili, hakket
1 sitrongress, renset og finhakket
3 ss hakket bladpersille
4—5 ss olivenolje
salt
ca. 1 dl søt chilisaus
Framgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra og hold den varm.
- Stek hvitløk, ingefær, chili og sitrongress i olje på middels varme til det dufter godt av krydderene. Pass på at det ikke blir brunt.
- Rør inn persille og la den steke med til den faller sammen.
- Smak til med salt.
- Tilsett rekene og chilisausen og varm det raskt. Husk at reker blir seige og tørre hvis de varmes for mye.
- Bland inn pastaen og server med ekstra chilisaus og gjerne litt godt brød.