Foto: Norges sjømatråd

Thai-inspirert pasta med reker

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

15-20 minutter

Ingredienser

200 g tinte reker

200 g tagliatelle, gjerne fullkorns

1,5 fedd hvitløk, hakket

2,5 cm frisk ingefær, skrelt og revet

0,5 rød chili, hakket

0,5 sitrongress, renset og finhakket

1,5 ss hakket bladpersille

2-3 ss olivenolje

salt

ca. 0,5 dl søt chilisaus

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

15-20 minutter

Ingredienser

400 g tinte reker

400 g tagliatelle, gjerne fullkorns

3 fedd hvitløk, hakket

5 cm frisk ingefær, skrelt og revet

1 rød chili, hakket

1 sitrongress, renset og finhakket

3 ss hakket bladpersille

4—5 ss olivenolje

salt

ca. 1 dl søt chilisaus

Framgangsmåte

  • Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra og hold den varm.
  • Stek hvitløk, ingefær, chili og sitrongress i olje på middels varme til det dufter godt av krydderene. Pass på at det ikke blir brunt.
  • Rør inn persille og la den steke med til den faller sammen.
  • Smak til med salt.
  • Tilsett rekene og chilisausen og varm det raskt. Husk at reker blir seige og tørre hvis de varmes for mye.
  • Bland inn pastaen og server med ekstra chilisaus og gjerne litt godt brød.