Foto: Marius Fiskum/Norges sjømatråd

Spagetti med reker og fetaost

2 pers
ikon_personer

2 personer

Ingredienser

100 tinte reker
100 g spagetti
1 fedd hvitløk
1 dl friske urter
100 g cherrytomat
¼ dl salatolje fra fetaost
½ dl vann
75 g fetaost i olje
¼ dl pinjekjerner
salt og pepper

4 pers
ikon_personer

4 personer

Ingredienser

200 g tinte reker
200 g spagetti
2 fedd hvitløk
2 dl friske urter
200 g cherrytomat
1/2 dl salatolje fra fetaost
1 dl vann
150 g fetaost i olje
1/2 dl pinjekjerner
salt og pepper

Framgangsmåte

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  • Finhakk hvitløk og urter, og del cherrytomatene i to.
  • Surr hvitløken forsiktig i oljen fra fetaosten, men pass på at den ikke blir brun.
  • Tilsett urter og cherrytomater, og la det surre sammen i 1 minutt.
  • Hell over varmt vann, bland og smak til med salt og pepper.
  • Vend inn reker og spaghetti rett før servering.
  • Server spaghettien med fetaost og pinjekjerner drysset over.