Foto: Marius Fiskum/Norges sjømatråd

Smaksrik rekesuppe

2 pers
ikon_personer

2 personer

Ingredienser

100 g tinte reker
¼ gulrot
¼ pastinakk
½ paprika
½ vårløk
¼ rød chili
¼ gul løk
½ fedd hvitløk
½ ts frisk ingefær
1 dl hvitvin
1 dl matfløte
4 dl fiskekraft
½ ss sitronsaft
1 ½ ss frisk gressløk
salt og pepper
½ ss smør

Server med brød

4 pers
ikon_personer

4 personer

Ingredienser

200 g tinte reker
1/2 gulrot
1/2 pastinakk
1 paprika
1 vårløk
½ rød chili
1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
1 ts frisk ingefær
2 dl hvitvin
2 dl matfløte
8 dl fiskekraft
1 ss sitronsaft
3 ss frisk gressløk
salt og pepper
1 ss smør

Server med brød

Framgangsmåte

  • Skjær gulrot, pastinakk, paprika og vårløk i strimler.
  • Finhakk chili, løk, hvitløk og ingefær og surr i smør til løken er blank.
  • Tilsett hvitvin og kok i 5 minutter.
  • Tilsett matfløte og fiskekraft, og kok i 10 minutter.
  • Ha grønnsakene i suppen og kok til de er nesten møre.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Ha i reker rett før servering.
  • Server suppen med gressløk drysset over, med brød ved siden av.

Tips: Du kan bruke fiskebuljong hvis du ikke har fiskekraft.