Foto: Norges sjømatråd

Skagenrøre

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

15-20 minutter

Ingredienser

200 g tinte reker

200 g naturell kremost

1 ss rømme eller crème fraîche

2 ss sitronsaft

1-2 ss finhakket dill

1 ss gressløk

1 ts chiliflakes (kan sløyfes)

salt

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

15-20 minutter

Ingredienser

400 g tinte reker

400 g naturell kremost

2 ss rømme eller crème fraîche

4 ss sitronsaft

2-3 ss finhakket dill

2 ss gressløk

2 ts chiliflakes (kan sløyfes)

salt

Framgangsmåte

  • Tin rekene og tørk godt av dem slik at de er så tørre som mulig.
  • Bland rekene, kremost og rømme sammen til en tykk røre.
  • Finhakk dill og gressløk.
  • Smak til skagenrøren med sitronsaft, dill, gressløk, chiliflakes og salt.
  • Skagenrøren er nå klar for servering, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet til senere.

Serveres gjerne på salte surdeigskjeks sammen med lodderogn, dill eller gressløk på toppen.