Foto: Norges sjømatråd
Skagenrøre
2 pers
2 personer
15-20 minutter
Ingredienser
200 g tinte reker
200 g naturell kremost
1 ss rømme eller crème fraîche
2 ss sitronsaft
1-2 ss finhakket dill
1 ss gressløk
1 ts chiliflakes (kan sløyfes)
salt
4 pers
4 personer
15-20 minutter
Ingredienser
400 g tinte reker
400 g naturell kremost
2 ss rømme eller crème fraîche
4 ss sitronsaft
2-3 ss finhakket dill
2 ss gressløk
2 ts chiliflakes (kan sløyfes)
salt
Framgangsmåte
- Tin rekene og tørk godt av dem slik at de er så tørre som mulig.
- Bland rekene, kremost og rømme sammen til en tykk røre.
- Finhakk dill og gressløk.
- Smak til skagenrøren med sitronsaft, dill, gressløk, chiliflakes og salt.
- Skagenrøren er nå klar for servering, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet til senere.
Serveres gjerne på salte surdeigskjeks sammen med lodderogn, dill eller gressløk på toppen.