Foto: Norges Sjømatråd

Salat med reker, appelsin og basilikum

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

15 minutter

Ingredienser

200 g  tinte reker
0,5 dl  gressløk eller vårløk
0,3 paprika, rød
0,5 appelsin
0,5 crispisalat

Dressing

0,3 stk  chili, rød
0,5 fedd  hvitløk
0,5 dl  basilikum, frisk
0,5 ts  ingefær, frisk
0,5 stk  lime
0,5 dl  olivenolje
salt og pepper

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

20 minutter

Ingredienser

400g  tinte reker
1 dl  gressløk eller vårløk
0,5  paprika, rød
1  appelsin
1  crispisalat

Dressing

0,5 stk  chili, rød
1 fedd  hvitløk
1 dl  basilikum, frisk
1 ts  ingefær, frisk
1 stk  lime
1 dl  olivenolje
salt og pepper

Framgangsmåte

  • Finhakk gressløk, og skjær paprika og appelsin i biter.
  • Riv salaten og ha på et serveringsfat.
  • Ha reker, gressløk, paprika og appelsin over salaten.

Dressing

  • Finhakk chili, hvitløk og basilikum, og riv ingefær.
  • Press saften av lime og rør sammen med chili, hvitløk, basilikum, ingefær og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.

Drypp litt dressing over salaten og server resten ved siden av.