Foto: Norges sjømatråd/Synøve Dreyer
Salat med reker, appelsin og basilikum
2 pers

2 personer

15 minutter
Ingredienser
200 g tinte reker
0,5 dl gressløk eller vårløk
0,3 paprika, rød
0,5 appelsin
0,5 crispisalat
Dressing
0,3 stk chili, rød
0,5 fedd hvitløk
0,5 dl basilikum, frisk
0,5 ts ingefær, frisk
0,5 stk lime
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
4 pers

4 personer

20 minutter
Ingredienser
400g tinte reker
1 dl gressløk eller vårløk
0,5 paprika, rød
1 appelsin
1 crispisalat
Dressing
0,5 stk chili, rød
1 fedd hvitløk
1 dl basilikum, frisk
1 ts ingefær, frisk
1 stk lime
1 dl olivenolje
salt og pepper
Framgangsmåte
- Finhakk gressløk, og skjær paprika og appelsin i biter.
- Riv salaten og ha på et serveringsfat.
- Ha reker, gressløk, paprika og appelsin over salaten.
Dressing
- Finhakk chili, hvitløk og basilikum, og riv ingefær.
- Press saften av lime og rør sammen med chili, hvitløk, basilikum, ingefær og olivenolje.
- Smak til med salt og pepper.
Drypp litt dressing over salaten og server resten ved siden av.