Foto: Norges Sjømatråd/Aina Hole

Reker al pil pil

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

20-30 minutter

Ingredienser

125 g reker

2 ss olje

6 fedd hvitløk

1 rød chili

1 ts tørket chiliflak

1 ss smør

1/2 sitron

Salt

Frisk persille

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

20-30 minutter

Ingredienser

250 g reker

4  ss olje

12 fedd hvitløk

2 rød chili

2 ts tørket chiliflak

2 ss smør

1 sitron

Salt

Frisk persille

Framgangsmåte

Varm olje i en panne. Fres tørkede chilifrø i 2 minutter på høy varme, så chilien gir ordentlig smak til oljen. Skru ned varmen og tilsett finhakkede hvitløksfedd og stek i 1 minutt. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Legg i reker og stek dem raskt på begge sider. Skvis over litt sitronsaft og ha smøret i stekepannen. Når smøret har smeltet, strør du over finhakket persille, og retten er klar for servering.

Serveres med godt brød.