Foto: Norges Sjømatråd/Aina Hole
Reker al pil pil
2 personer
20-30 minutter
Ingredienser
125 g reker
2 ss olje
6 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ts tørket chiliflak
1 ss smør
1/2 sitron
Salt
Frisk persille
4 personer
20-30 minutter
Ingredienser
250 g reker
4 ss olje
12 fedd hvitløk
2 rød chili
2 ts tørket chiliflak
2 ss smør
1 sitron
Salt
Frisk persille
Framgangsmåte
Varm olje i en panne. Fres tørkede chilifrø i 2 minutter på høy varme, så chilien gir ordentlig smak til oljen. Skru ned varmen og tilsett finhakkede hvitløksfedd og stek i 1 minutt. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Legg i reker og stek dem raskt på begge sider. Skvis over litt sitronsaft og ha smøret i stekepannen. Når smøret har smeltet, strør du over finhakket persille, og retten er klar for servering.
Serveres med godt brød.