Foto: Norges sjømatråd

Reke og avokadosalat

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

15-20 minutter

Ingredienser

200 g reker

1 stk avokado

1 stilker selleri

0,25 stk agurk

0,5 stk crispisalat

1 stk appelsin

0,5 ss olivenolje

salt og pepper

Dressing

0,5 dl lettrømme

1,5 ts dill, frisk

1 ts sitronsaft

0,5 ts pepperrotpasta

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

15-20 minutter

Ingredienser

400 g reker

2 stk avokado

2 stilker selleri

0,5 stk agurk

1 stk crispisalat

2 stk appelsin

1 ss olivenolje

salt og pepper

Dressing

1 dl lettrømme

3 ts dill, frisk

2 ts sitronsaft

1 ts pepperrotpasta

Framgangsmåte

  • Del avokado i to, ta ut steinen og skjær avokadokjøttet i terninger
  • Kutt selleri og agurk i skiver.
  • Skrell appelsin og skjær den i terninger.
  • Riv salaten og bland sammen med reker, avokado, selleri, agurk og appelsin.
  • Vend salaten i olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Dressing

  • Bland sammen lettrømme, hakket dill og sitronsaft.
  • Smak til med pepperrotpasta.
  • Server salaten med dressingen og brød ved siden av.

Tips: Om du ikke har pepperrotpasta, kan du bruke revet pepperrot.