Foto: Norges sjømatråd/Synøve Dreyer
Pizza med reker
2 personer
Ingredienser
100 g tinte reker
12,5 g gjær
0,75 dl vann
½ ss olje
½ ts salt
2 dl hvetemel
1 dl revet ost
1 ts oregano
Pizzasaus
½ gul løk
¼ fennikel
1 ss olivenolje
1 ts tomatpuré
200 g grovhakkede hermetiske tomater
1 ss frisk gressløk
1 ½ ss frisk basilikum
¼ ts salt
1/6 ts pepper
sukker
4 personer
Ingredienser
200 g tinte reker
25 g gjær
1 1/2 dl vann
1 ss olje
1 ts salt
4 dl hvetemel
2 dl revet ost
2 ts oregano
Pizzasaus
1 gul løk
1/2 fennikel
2 ss olivenolje
2 ts tomatpuré
400 g grovhakkede hermetiske tomater
2 ss frisk gressløk
3 ss frisk basilikum
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
sukker
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
- Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
- Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.
Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.
Pizzasaus
- Finhakk løk og fennikel.
- Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.
- Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.
- Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig.
- Smak til med salt og pepper, og litt sukker.
- Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen.
- Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
- Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.
Server pizzaen nystekt.