Foto: Norges sjømatråd/Synøve Dreyer

Pizza med reker

2 pers
ikon_personer

2 personer

Ingredienser

100 g tinte reker
12,5 g gjær
0,75 dl vann
½ ss olje
½ ts salt
2 dl hvetemel
1 dl revet ost
1 ts oregano

Pizzasaus

½ gul løk
¼ fennikel
1 ss olivenolje
1 ts tomatpuré
200 g grovhakkede hermetiske tomater
1 ss frisk gressløk
1 ½ ss frisk basilikum
¼ ts salt
1/6 ts pepper
sukker

4 pers
ikon_personer

4 personer

Ingredienser

200 g tinte reker
25 g gjær
1 1/2 dl vann
1 ss olje
1 ts salt
4 dl hvetemel
2 dl revet ost
2 ts oregano

Pizzasaus

1 gul løk
1/2 fennikel
2 ss olivenolje
2 ts tomatpuré
400 g grovhakkede hermetiske tomater
2 ss frisk gressløk
3 ss frisk basilikum
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
sukker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
  • Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.

Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.

 

Pizzasaus

  • Finhakk løk og fennikel.
  • Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.
  • Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.
  • Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig.
  • Smak til med salt og pepper, og litt sukker.
  • Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen.
  • Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
  • Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.

Server pizzaen nystekt.