Foto: Norges Sjømatråd

Pasta med reker og creme fraiche

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

30 minutter

Ingredienser

200 g tinte reker
100 g pasta penne
1 ss olivenolje
½ løk
½ stilk selleri
½ gulrot
½ fedd hvitløk
½ ss hvetemel
½ ss tomatpuré
½ laurbærblad
½ ss sitronsaft
1 ½ dl fiskekraft
1 ½ ss creme fraîche
½ dl parmesanost
frisk basilikum
salt og pepper

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

30 minutter

Ingredienser

400 g tinte reker
200 g pasta penne
2 ss olivenolje
1 løk
1 stilk selleri
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 ss hvetemel
1 ss tomatpuré
1 laurbærblad
1 ss sitronsaft
3 dl fiskekraft
3 ss crème fraîche
1 dl parmesanost
frisk basilikum
salt og pepper

Framgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Sil av vannet og vend i olivenolje.
Skjær løk, stangselleri, gulrot og hvitløk i små terninger.
Stek grønnsakene myke i olivenolje.
Tilsett hvetemel, tomatpuré og laurbærblad.
La det surre i noen minutter, og tilsett deretter fiskekraft.
La det småkoke i 2-3 minutter.
Rør inn crème fraîche og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.
Tilsett reker og pasta rett før servering.

Server med revet parmesan og basilikum drysset over.