Foto: Norges Sjømatråd
Pasta Carbonara med reker
2 pers
2 personer
15 minutter
Ingredienser
200 g reker
50 g bacon
100 g pasta
1 fedd hvitløk
1/2 løk
2 eggeplommer
2 ss finrevet ost (parmesan)
1 dl fløte
½ ts salt og ½ ts pepper
1 ss persille
4 pers
4 personer
25 minutter
Ingredienser
400 g reker
100 g bacon
200 g pasta
2 fedd hvitløk
1 løk
4 eggeplommer
4 ss finrevet ost (parmesan)
2 dl fløte
1 ts salt og 1 ts pepper
2 ss persille
Framgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Stek bacon sprøtt og gyldent i en varm panne, ha over på et fat. (vask pannen i varmt vann)
- Fres løk og hvitløk i pannen, og ta pannen vekk fra den varme kokeplaten.
- Visp sammen eggeplommer, fløte, finrevet ost, salt og pepper, persille og varm opp i en kasserolle. Tilsett rekene og løkblandingen.
- Hell kokt pasta i et dørslag og ha den tilbake igjen i kasserollen. Vend inn ostesausen i pastaen.
- Tilsett bacon.
Server gjerne med litt salat og godt brød til.