Foto: Norges Sjømatråd

Pasta Carbonara med reker

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

15 minutter

Ingredienser

200 g reker
50 g bacon
100 g pasta
1 fedd hvitløk
1/2 løk
2 eggeplommer
2 ss finrevet ost (parmesan)
1 dl fløte
½ ts salt og ½ ts pepper
1 ss persille

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

25 minutter

Ingredienser

400 g reker
100 g bacon
200 g pasta
2 fedd hvitløk
1 løk
4 eggeplommer
4 ss finrevet ost (parmesan)
2 dl fløte
1 ts salt og 1 ts pepper
2 ss persille

Framgangsmåte

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • Stek bacon sprøtt og gyldent i en varm panne, ha over på et fat. (vask pannen i varmt vann)
  • Fres løk og hvitløk i pannen, og ta pannen vekk fra den varme kokeplaten.
  • Visp sammen eggeplommer, fløte, finrevet ost, salt og pepper, persille og varm opp i en kasserolle. Tilsett rekene og løkblandingen.
  • Hell kokt pasta i et dørslag og ha den tilbake igjen i kasserollen. Vend inn ostesausen i pastaen.
  • Tilsett bacon.

Server gjerne med litt salat og godt brød til.