Foto: Norges Sjømatråd

Paella med reker, torsk og blåskjell

Denne retten kombinerer torsk, blåskjell og reker i en deilig miks av sjømat og spennende smaker

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

20 – 40 minutt

Ingredienser

50 g torskefilet, uten skinn og bein
25 g blåskjell
150 g reker, uten skall
0.5 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk paprika, rød
0.3 dl olje
1.3 dl ris
0.1 ts safran
3 dl kyllingbuljong
100 g erter, fryst
salt og pepper
kajennepepper
oregano, frisk
lime

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

20 – 40 minutt

Ingredienser

100 g torskefilet, uten skinn og bein
50 g blåskjell
300 g reker, uten skall
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 stk paprika, rød
0.5 dl olje
2.5 dl ris
0.3 ts safran
6 dl kyllingbuljong
200 g erter, fryst
salt og pepper
kajennepepper
oregano, frisk
lime

Framgangsmåte

  • Skjær torsk i terninger.
  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær paprika i terninger.
  • Surr løk og hvitløk i olje i ca. 6 minutter.
  • Tilsett paprika, ris og safran.
  • Hell i kyllingbuljong og la det småkoke i 25-30 minutter.
  • Tilsett torskebitene og ertene, og la surre til torsken er ferdig, ca. 3 minutter.
  • Ha i blåskjell og reker noen minutter før servering.
  • Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
  • Server med oregano drysset over, og med limebåter ved siden av.