Foto: Norges Sjømatråd
Fish tacos med reker
Prøv denne reketacoen på Fredagskvelden
2 personer
30 minutter
Ingredienser
200 g tinte reker
1 fedd hvitløk
1 ½ ts sriracha chilisaus
1 ts soyasaus med mindre salt
rapsolje
Kålsalat
¼ nykål
1 ss frisk koriander
½ lime
¼ ts sesamolje
¼ ts akasiehonning
¼ ts salt
Syltet rødløk
½ rødløk
0,4 dl vann
0,1 dl eddik
¼ dl sukker
Dressing
¼ lime
2 ss lettrømme
1 ts sriracha chilisaus
4 personer
30 minutter
Ingredienser
400 g tinte reker
2 fedd hvitløk
3 ts sriracha chilisaus
2 ts soyasaus med mindre salt
rapsolje
Kålsalat
1/2 stk nykål
2 ss frisk koriander
1 lime
1/2 ts sesamolje
1/2 ts akasiehonning
1/2 ts salt
Syltet rødløk
1 rødløk
0.8 dl vann
0.3 dl eddik
1/2 dl sukker
Dressing
1/2 lime
4 ss lettrømme
2 ts sriracha chilisaus
Framgangsmåte
Finhakk hvitløk, og bland det sammen med sriracha chilisaus og soyasaus.
Vend rekene inn i blandingen, og la dem ligge og marinere litt.
Stek rekene i rapsolje i 2 minutter under omrøring rett før servering. Pass på å ikke steke for lenge, da blir rekene tørre.
Kål
Skjær nykål i tynne strimler, finhakk koriander og press saften fra lime.
Bland sammen sesamolje, akaisehonning, koriander, limesaft og salt, og vend i nykålen.
Syltet rødløk
Skjær rødløk i strimler.
Ha vann, eddik og sukker i en kasserolle, og kok opp.
Ha rødløk og eddiklaken i en krukke med lokk, eventuelt en skål med plastfolie over, og la det stå i minst 1,5 time.
Dressing
Press saften fra lime.
Bland sammen limesaft, sriracha chilisaus og lettrømme.
Varm maislefser i en tørr stekepanne. Ha på kål, syltet rødløk, reker og dressing og server.
Tips: Syltet rødløk kan tilberedes kvelden før eller utelates.