Foto: Norges sjømatråd

Fajitas med reker og mangosalsa

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

60 minutter

Ingredienser

200 g tinte reker

0,25 stk rød chili

1 fedd hvitløk

2 stk vårløk

1 stk paprika

1 ss olje

0,5 stk lime

2 ss fersk koriander

salt og pepper

4 stk tortillawraps

Mangosalsa

0,5 stk mango

0,5 stk vårløk

0,5 stk lime

0,5 ss fersk mynte

salt

Rømmesaus

0,5 ss rød chili

0,5 fedd hvitløk

0,25 stk lime

1,5 dl lettrømme

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

60 minutter

Ingredienser

400 g tinte reker

0,5 stk rød chili

2 fedd hvitløk

4 stk vårløk

2 stk paprika

2 ss olje

1 stk lime

4 ss fersk koriander

salt og pepper

8 stk tortillawraps

Mangosalsa

1 stk mango

1 stk vårløk

1 stk lime

1 ss fersk mynte

salt

Rømmesaus

1 ss rød chili

1 fedd hvitløk

0,5 stk lime

3 dl lettrømme

Framgangsmåte

  • Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.
  • Skjær paprika i strimler.
  • Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.
  • Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.

Mangosalsa

  • Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.
  • Riv skallet og press saften av lime.
  • Finhakk mynte.
  • Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Rømmesaus

  • Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.
  • Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering. Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.