Foto: Norges Sjømatråd

Couscoussalat med reker og fetaost

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

20 minutter

Ingredienser

200 g tinte reker
1 ½ dl vann
½ ts smør
1 ½ dl couscous
1 ½ tomat
½ gul paprika
1 dl fetaost
½ dl frisk koriander

Dressing

½ sitron
½ fedd hvitløk
½ dl olivenolje
¼ dl eplecidereddik
½ ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1/8 ts kajennepepper
Salt

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

20 minutter

Ingredienser

400 g tinte reker
3 dl vann
1 ts smør
3 dl couscous
3 tomater
1 gul paprika
2 dl fetaost
1 dl frisk koriander

Dressing

1 sitron
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
½ dl eplecidereddik
1 ts paprikapulver
2 ts malt spisskummen
1/4 ts kajennepepper
salt

Framgangsmåte

Ha vann og smør i en kasserolle, og kok opp.
Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen.
La stå i ca. 5 minutter.
Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.
Del tomat i to og fjern kjernene.
Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger.
Bland sammen reker, couscous, grønnsaker og fetaost.

Dressing

Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.
Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.
Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server med hakket koriander drysset over.