Foto: Norges Sjømatråd
Couscoussalat med reker og fetaost
2 personer
20 minutter
Ingredienser
200 g tinte reker
1 ½ dl vann
½ ts smør
1 ½ dl couscous
1 ½ tomat
½ gul paprika
1 dl fetaost
½ dl frisk koriander
Dressing
½ sitron
½ fedd hvitløk
½ dl olivenolje
¼ dl eplecidereddik
½ ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1/8 ts kajennepepper
Salt
4 personer
20 minutter
Ingredienser
400 g tinte reker
3 dl vann
1 ts smør
3 dl couscous
3 tomater
1 gul paprika
2 dl fetaost
1 dl frisk koriander
Dressing
1 sitron
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
½ dl eplecidereddik
1 ts paprikapulver
2 ts malt spisskummen
1/4 ts kajennepepper
salt
Framgangsmåte
Ha vann og smør i en kasserolle, og kok opp.
Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen.
La stå i ca. 5 minutter.
Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.
Del tomat i to og fjern kjernene.
Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger.
Bland sammen reker, couscous, grønnsaker og fetaost.
Dressing
Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.
Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.
Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.
Server med hakket koriander drysset over.