Foto: Norges Sjømatråd

Asiatisk wok med reker

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

30 minutter

Ingredienser

200 g tinte reker
2 porsjoner risnudler
1 gulrot
¼ rødkål
1 vårløk
¼ agurk
½ ss frisk ingefær
Olivenolje med chili

Saus

¼ lime
2 ss soyasaus
1 ss sweet chilisaus
½ ss sesamolje
1 ½ ss vann
Salt og pepper

Tilbehør

Sesamfrø

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

30 minutter

Ingredienser

400 g tinte reker
4 porsjoner risnudler
2 gulrøtter
1/3 rødkål
2 vårløk
½ agurk
1 ss frisk ingefær
Olivenolje med chili

Saus

½ lime
4 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 ss sesamolje
3 ss vann
Salt og pepper

Tilbehør

Sesamfrø

Framgangsmåte

Kok risnudler etter anvisning på pakken. Klipp i mindre strimler etter et raskt oppkok.
Skjær gulrot i tynne staver, rødkål i tynne strimler, vårløk i tynne ringer og agurk i terninger.
Riv ingefær fint på et rivjern.
Wok gulrot, rødkål og vårløk raskt i en wokpanne eller en stekepanne med olivenolje i.
Tilsett nudler og bland godt.
Ta woken av varmen og ha i reker og agurk.

Saus:

Press saften av lime, og bland det sammen med soyasaus, sweet chilisaus, sesamolje og vann.
Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over woken før servering.

Server wok med sesamfrø drysset over.

Tips: rist gjerne sesamfrø i en tørr stekepanne for ekstra smak.