Foto: Norges Sjømatråd

Sei i form med reker

Sjømat i kremet tomatsaus som stekes i ovnen.

2 pers
ikon_personer

2 personer

ikon_timeglass

40 – 60 minutt

Ingredienser

300 g seifilet, uten skinn og bein
250 g reker, med skall
0.5 stk gulrot
0.5 stk sjalottløk
0.5 ss smør
0.5 ss tomatpuré
0.5 dl vann
0.5 ss sitronsaft
1 dl kremfløte
1.5 stilk timian, frisk
salt og pepper

Tilbehør

salat, blandet
flatbrød

4 pers
ikon_personer

4 personer

ikon_timeglass

40 – 60 minutt

Ingredienser

600 g seifilet, uten skinn og bein
500 g reker, med skall
1 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 ss smør
1 ss tomatpuré
1 dl vann
1 ss sitronsaft
2 dl kremfløte
3 stilk timian, frisk
salt og pepper

Tilbehør

salat, blandet
flatbrød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.
  • Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.
  • Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.
  • Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.
  • Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.
  • Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.
  • Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.
  • Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.

Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?